Skal haven opgraderes denne sommer? Her er 12 ting du kan overveje at købe

Intet er helt ligeså skønt som en stund i haven. Hvad end vi hygger os i eget selskab eller bruger tid sammen med vores nærmeste, danner haven de perfekte omgivelser for vores fritid. Dette gælder naturligvis særligt i de danske sommermåneder, hvor aftenerne er lange og nætterne lyse. 
Havens eneste egentlige ulempe er, at den kræver løbende vedligeholdelse.

Hvis du vil blive ved med at kunne få glæde af din have, er det essentielt, at du af og til slår græsset, klipper hækken og vander både blomster og planter. Dertil kan det være en rigtig god idé sommetider at føje nyt til. 
Mangler du lidt inspiration til dine næste havekøb? Så kan du med fordel læse med nedenfor, hvor vi giver dig vores bud på de 15 mest oplagte. 

1. Blomster- og plantefrø 

Trænger haven til fornyelse, kan det være en god idé, at du starter med at erhverve dig nogle blomster- og plantefrø. Du kan sagtens købe voksne planter og plante dem i haven, men der er nu engang noget helt særligt ved at pleje grønt liv fra starten og se det vokse sig fint, sundt og stort. Sørg blot for at sætte dig godt ind i, hvordan dine blomster og planter skal passes. 

2. Urtepotter 

Hvis du har en terrasse eller en altan, bør du overveje at føje masser af grønt til. Dét gør du bedst ved at købe nogle gode urtepotter og placere det grønne i potterne. Urtepotter fungerer også fint i selve haven, og med modeller fra det lækre brand Audo Copenhagen vil potteplanterne komme til at stå mindst ligeså flot, som de planter du har sået i havejorden. 

3. Haveredskaber 

Ingen have uden de rette haveredskaber. Dette gælder særligt, hvis du selv står for alt arbejde i mulden. For at være godt klædt på til enhver form for havearbejde, bør du som det mindste sørge for at få fat i en trillebør, en hækkeklipper, en græsslåmaskine, en skovl, en ukrudtskniv, en vandkande, en haveslange og et par gode havehandsker. Planteskeer, fliserensere, rosensakse, beskæresakse og grensakse er også glimrende tilføjelser til dit havearsenal. Hold øje med dine favoritforhandlere online - så kan du være heldig at finde en del af redskaberne til tilbudspriser. 

4. Automatisk vandingssystem 

Havearbejde kan sagtens være hyggeligt. Men hvis du har en stor have, kan det også være en god idé, at du optimerer en del af dine arbejdsprocesser. Dét kan du for eksempel gøre ved at anskaffe dig ét eller flere automatiske vandingssystemer. Systemerne husker at vande det grønne, selv når du har andet at se til. Du kan også tage på ferie uden at bekymre dig for at komme tilbage til en have med slatne og triste planter og blomster. 

5. Noget til fuglene 

Forhåbentlig har du masser af bevingede venner, der jævnligt slår et smut forbi din have. Hvis du gerne vil gøre deres besøg endnu mere behagelige, kan du overveje at installere et fuglebad og et fuglefoderhus. Begge dele findes i masser af forskellige former, farver og prisklasser, så du kan med garanti finde nogle modeller, som både du og de besøgende fugle vil blive glade for. 

6. Kompostspande 

Havearbejde er hårdt. Endnu hårdere bliver det, når du efter for eksempel at have klippet hæk, gravet huller eller skilt jorden af med døde planter, skal gå hele vejen til nabolagets nærmeste affaldssortering. Kompostspande er uundværlige i enhver privat have. Køb eventuelt et par stykker, så du har plads nok, når dit havearbejde går ekstra effektivt for sig. 

7. Haveskur 

Det er ikke helt ligeså nemt at få sig et haveskur, som det er at købe diverse former for haveredskaber. Men da redskaberne helst skal have et fast sted at være, er det mindst ligeså nødvendigt. Der findes mange danske firmaer, der blandt andet specialiserer sig i opførelsen af haveskure og andre mindre tilbygninger til dit hus. Har du hænderne rigtigt skruet på, kan du sandsynligvis også bygge skuret selv. Følg blot nogle af de guides, som du kan finde online. 

8. Havelys 

Mange af de hyggeligste stunder i haven bliver ved til sent. Og når solen er gået ned, er det rart fortsat at kunne se, hvad du foretager dig. Derfor er lys til haven også med på denne liste. Markedet for udendørs belysning er efterhånden enormt, så det er bare om at gå på udkig, til du finder den rette løsning. 

9. Havebøger til inspiration 

Selv den største haveentusiast kan undertiden have brug for inspiration. Når du begynder at sondere terrænet for udstyr til din have, bør du derfor sørge at føje et par gode havebøger til din indkøbsliste. Havebøgerne kan både give dig motivationen til at få det nødvendige arbejde gjort; give dig tips og tricks til, hvordan du passer bedst på dét, du løbende planter; og giver dig nye idéer til, hvordan du får mest muligt ud af din tid i haven. 

10. Havedekorationer 

Statuer og lignende havedekorationer er også værd at overveje, når din have trænger til en opgradering. De tillader dig nemlig at sætte et personligt præg på din boligs udendørs areal. 

11. Grill eller bålplads 

Mad, der nydes under den åbne himmel, smager ofte forrygende - og særligt hvis maden også er blevet tilberedt i det grønne. Inviterer du jævnligt til mad i haven, er en grill eller bålplads en glimrende tilføjelse til din indkøbsliste. 

12. Havemøbler 

Arbejdsdagen er overstået. Sveden dugger din pande, som du pakker dine haveredskaber væk. Det er tid til at slappe af. Og dét gør du bedst ved at slå dig ned i en hængekøje, en hængesofa eller sætte dig på en bænk i havens hyggeligste hjørne og nyde en kold forfriskning. 
Havemøbler er uundværlige for dig, der bruger meget tid i haven.

Møblerne findes i mange former, men udover hængesofaen, hængekøjen og bænken, kan du med fordel starte med også at købe et par langtidsholdbare stole og et bord, der let kan flyttes. Så er du godt forberedt på alle de skønne fritidsaktiviteter, der ofte finder sted i haven. 

Menu
Top